Over mij

Over mij

Ik ben Marion, orthopedagoog, ontdekker, sociaal beestje en gepassioneerd door planten en kruiden. Mijn interesse in natuurlijke verzorgingsproducten ontstond na verschillende reacties op reguliere cosmetica. Commerciële shampoo, deo, zonnecrème en zelfs tandpasta, je kan het zo gek niet bedenken, ik reageer er (vaak) op*. Overschakelen naar volledig natuurlijke producten zonder o.a. hormoonverstorende en milieuvervuilende ingrediënten, was het beste wat ik kon doen voor mijn huid én onze planeet.

Al snel stelde ik mijzelf de vraag of ik ook zo een product kon maken. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan. Aan het CVO in Gentbrugge volgde ik een korte cursus ‘Herborist’ en momenteel ben ik bezig met mijn tweejarige opleiding aan de Europese academie voor natuurlijke gezondheidszorg. De perfecte weg om mij verder te verdiepen in de wondere wereld van de kruiden en planten. Na veel proberen en experimenteren heb ik mijn favoriete recepten gevonden. Sinds 2017 probeer ik deze passie met jullie te delen. Ik geef workshops waarin ik jullie aanleer hoe je zelf cosmetica en andere verzorgingsproducten kan maken op een verantwoorde en duurzame manier. Kom gerust eens langs!

*Noot: ook aan natuurlijke grondstoffen kan je allergisch zijn. Iedere huid is uniek. Test steeds een kleine hoeveelheid op de huid alvorens een product over heel het lichaam te gebruiken. Ik vertel er jou meer over in de workshops.