Minerale zonnecrème: wat maakt Natural Gard Sunscreen zo uniek? - Marion Maakt

Minerale zonnecrème: wat maakt Natural Gard Sunscreen zo uniek?

Iets later dan gepland, maar daarom niet minder exciting: op donderdag 6 april lanceren we bij Marion Maakt eindelijk onze langverwachte zonnecrème! Perfecte timing, want je kan ‘m meteen beginnen smeren om van de eerste lentezon te genieten.

In deze blog vertel ik je graag waarom ik Natural Gard Sunscreen op de markt bracht & waarom ik vind dat deze natuurlijke zonnecrème een vaste waarde zou moeten zijn op zonnige dagen of in je dagelijkse skincare routine.

De zon is je vijand niet

De zon is belangrijk voor de aanmaak van belangrijke hormonen zoals ons slaap- en gelukshormoon. Ook ons geheugen wordt beter van wat zonlicht en we tanken vitamine D bij. Lichttherapie wordt al jarenlang ingezet tegen allerlei klachten, met groot succes. Met andere woorden: de zon is je vijand niet.

Maar, een grote maar...

Het verbranden van de huid is gevaarlijk en schadelijk. Dat is voldoende wetenschappelijk aangetoond. Dit, en omdat met de zon geen geld valt te verdienen ;-), zorgt voor een massale oproep om dagelijks zonnecrème te gebruiken.

Mijn mening: it's not black or white. Ik baseer mij op verschillende visies rond de zon & zonnecrème en doe waar ik mij het best bij voel. Zonder te claimen dat dit dé waarheid is.

Dit is hoe ik het aanpak:

  • Ik train mijn huid met korte periodes zon.
  • Ik smeer dagelijks zonnecrème vanaf maart tot wanneer de dagen korter worden.
  • Smeren herhaal ik frequent als ik langer dan 10 minuten in de zon zit.
  • Ik smeer enkel en alleen met een zonnecrème op basis van non-nano zinkoxide, zoals onze Natural Gard zonnecrème.

Voor mij is dit een genuanceerd verhaal. Ik zit niet in team "elke-dag-smeren-is-een-must", maar ook niet in team "ik-draag-nooit-zonnecrème". Zie jij het anders? Ook helemaal OK! Want onze zonnecrème werkt prima voor beide kampen (én voor iedereen die net als ik ergens tussenin zweeft)

Zonnecrème = puistjes... of toch niet?

Met mijn acne-gevoelige huid was ik altijd voorzichtig met producten die beschermen tegen de zon. Ik heb de voorbije jaren verschillende minerale zonnecrèmes uitgetest. Die zijn minder schadelijk voor onze oceanen en bevatten ook geen controversiële, synthetische filters. Alleen zitten minerale zonnecrèmes wel vol plantaardige oliën, zoals kokosolie, waardoor ik snel puistjes kreeg. “Dit moet anders kunnen”, dacht ik.

Door bepaalde plantaardige olie in veel minerale zonnecrèmes heb ik vaak last van verstopte poriën & puistjes in m’n gezicht. Wat me dan weer tegenhoudt om genoeg te smeren, waardoor ik soms toch een beetje verbrand...

Bye bye puistjes, witte waas en vettig laagje!

Ik begon me te verdiepen in de ingrediënten die doorgaans in minerale zonnecrèmes zitten. Veel van die bestanddelen bleken comedogeen te zijn: een moeilijk woord om te zeggen dat ze je poriën verstoppen (en dus zorgen voor puistjes en mee-eters). Voor de ontwikkeling van de zonnecrème voor Marion Maakt was ik dan ook onverbiddelijk. Bestanddelen waar je puistjes van kan krijgen? Die kwamen er absoluut niet in! Geen evidente keuze, want ik wilde natuurlijk ook een product op de markt brengen dat makkelijk smeerbaar is en geen witte waas of vettig laagje achterlaat.

Na veel testen is dat gelukt. Dat ik nu anderen kan helpen om hun huid te beschermen met een product waar ik me zelf suf naar gezocht heb, daar ben ik super fier op!

Natural Gard Sunscreen in een notendop:

  • Minerale zonnecrème met factor 30
  • Beschermt zowel tegen UVA als UVB straling
  • Enkel met niet-comedogene en natuurlijke ingrediënten (= geen last van verstopte poriën of een vettig laagje)
  • Bijzonder geschikt voor de acne-gevoelige huid
  • Anti-aging
  • Herstelt de huidbarrière
  • Zonder parfum
  • 100% vegan & ocean friendly
  • Met non-nano zinkoxide
  • score van 100/100 in de Yuka app

Veelgestelde vragen

Wie kan Natural Gard Sunscreen gebruiken?

Dit product is echt geschikt voor iedereen, pinky promise! Ook zwangere vrouwen en kinderen kunnen de zonnecrème met een gerust hart gebruiken. Ook je huidtype maakt niet echt uit. Je hoeft niet persé een acne gevoelige huid te hebben om de zonnecrème te gebruiken. Heb je wel last van puistjes? Dan gaat dit product je extra goed bevallen.

Hoe gebruik ik Natural Gard Sunscreen?

Royaal en gelijkmatig op de huid aanbrengen vóór blootstelling aan de zon. We adviseren om 3-4 pompjes te gebruiken voor je gezicht, hals en oren. Breng regelmatig opnieuw aan, vooral na het zwemmen, afdrogen of als je fel gezweet hebt. Breng je de zonnecrème ‘s ochtends aan? Dan doe je dat best na je dagcrème, maar voor je make-up.

Kan ik meteen de zon in of moet ik Natural Gard Sunscreen laten intrekken?

Een minerale zonnecrème heeft als extra voordeel dat de filters die hierin zitten meteen werken. Laten intrekken is dus niet nodig, je mag meteen erna neerploffen op een terrasje :)

Kan ik Natural Gard Sunscreen ook voor mijn lichaam gebruiken?

Dat kan zeker, maar dan heb je natuurlijk wel meer nodig. We werken momenteel aan een grotere verpakking die er binnenkort aankomt.

Ik heb al een foundation of dagcrème met SPF, moet ik mijn gezicht dan ook nog apart insmeren?

Zeker, het één vervangt het ander niet. Je moet er al een dikke laag van aanbrengen om de factor te halen die op de verpakking staat. Een aparte zonnecrème is dus echt geen overbodige luxe. Dermatologen adviseren om een SPF van minstens 30 te gebruiken en je gezicht elke 2 uur opnieuw in te smeren.

Waarom heeft de zonnecrème SPF 30 en geen SPF 50?

Wist je dat SPF 30 96,7% van de UVB-stralen blokkeert en SPF 50 98%? Het verschil in bescherming dus niet zo groot. Met beide beschermingsfactoren is het absoluut aan te raden om je elke 2 uur opnieuw in te smeren.

Waarom bevat de zonnecrème geen parfum?

Dat is een heel bewuste keuze. Ik weet dat de heerlijke geur van zonnecrème je meteen aan vakantie doet denken, maar ik liet zowel parfum als etherische oliën achterwege. Daardoor ruikt ‘ie heel subtiel & kunnen ook mensen met een gevoelige huid ‘m gebruiken.

Welke ingrediënten & plantaardige actieven zitten er allemaal in de zonnecrème?

Dat check je makkelijk op de productpagina

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.